OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

30 Hotels in Almaty

 

Reisgids Almaty - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Almaty was de hoofdstad van Kazachstan tot 1997. Dit is wonderbaarlijk mooie, gastvrije en interessante stad. Het is ook een grote wetenschappelijke en politieke centrum. In de afgelopen jaren is de stad uitgegroeid tot een populaire bestemming onder de toeristen die zich willen begeven in de Aziatische cultuur. Almaty is met recht de culturele hoofdstad van het land, omdat hier 14 zalen, 2 filharmonie orkesten, 7 concertzalen, 32 musea, 13 historische ensembles zijn geopend en talloze monumenten heeft. Verder heeft het architectonische complexen, bioscopen en andere culturele plaatsen. 
 Kok-Tube heuvel is, zonder twijfel, één van de meest bekende plaatsen in Almaty. De heuvel heeft een hoogte van ongeveer 1130 meter. U kunt de top met de auto bereiken of met behulp van de kabelbaan. Op de top vindt u de tv-toren van Kazachstan, diverse natuurgebieden en overweldigend mooie boomgaarden en bossen. Het paleis van de Republiek kan worden beschouwd als één van de mooiste gebouwen in het land. Hier vinden veel concerten en festivals plaats. Dit paleis heeft zijn naam niet zo lang geleden gekregen. Hiervoor heette het paleis het V.l. Lenin Paleis van Cultuur. 
 Onder de vele moderne bezienswaardigheden willen wij uw aandacht vragen voor het Beatles monument dat in 2007 is geplaatste op één van de straten van de stad is. Dit is het eerste monument op het grondgebied van voormalig Sovjet Unie, dat is gewijd aan de beroemde band uit Liverpool. Het Panfilov Parkstaat staat bekend als de meest pittoreske regio van de stad. Het park is ongeveer 18 hectare groot. Hier vindt u verschillende bomen -  marbel bomen, espen, eiken, berken en sparren. In het park bevindt zich ook het Voznesensky Kathedraal, het Officiershuis, het Monument van Glorie, en het I.V. Panfilov monument.
 De stad is heel mooi en zijn elke regio is ingericht met parken en prachtige fonteinen. Overigens, in Almaty zijn er meer dan 150 fonteinen! De keuze van de culturele programma's is ook erg breed, dus je kunt hier je vakantie echt onvergetelijk en adembenemend maken.
  De stad is perfect voor buitenactiviteiten, 'Medeu' - het hoogste bergachtige sportcomplex ter wereld bevindt zich hier. Het biedt bezoekers een van 's werelds grootste ijsbanen, geschikt voor hockeywedstrijden, kunstschaatsen en schaatsen. Dit sportcomplex is elk jaar open voor publiek in de periode van 1 oktober tot 1 april en er zijn uitstekende omstandigheden voor gezinnen.
Een van de prominente religieuze locaties, met speciale aandacht, is de centrale moskee, een van de grootste in Kazachstan. Het belangrijkste bouwmateriaal dat wordt gebruikt bij de bouw van de moskee is wit marmer en de koepel is bekleed met prachtige azuurblauwe tegels. Deze moskee heeft geen verdere luxe inrichting, maar verrast nog steeds met zijn grootte en ingetogen harmonieus uitzicht. De moskee kan 7000 gelovigen tegelijk herbergen en op de binnenplaats ligt een ongelooflijk mooi park met veel groen en banken.
In Almaty is er een prachtige dierentuin, die niet alleen wordt geliefd bij gezinnen met kinderen, maar ook bij volwassenen. Het werd geopend in 1937, en vandaag is de dierentuin de thuisbasis van meer dan 400 soorten dieren die uit verschillende delen van de wereld zijn binnengebracht. Een van de belangrijkste kenmerken van de dierentuin zijn roofvogels die erin leven. Voor hen zijn de gecreëerde omstandigheden zo gunstig, dat de vogels al vele jaren succesvol fokken. Dit is niet iets dat elke dierentuin in Europa heeft bereikt.
Het meest bezochte culturele centrum van de stad is het Centraal-Staatsmuseum van Kazachstan, in zijn zeven enorme zalen bevinden zich meer dan 300 000 tentoonstellingen. Het bevat een aanzienlijk deel van de kunstvoorwerpen die verband houden met de tijd van de Grote Patriottische Oorlog, en in het museum is er zelfs een grote collectie nationale kostuums, muziekinstrumenten en huishoudelijke artikelen. Een van de meest ongewone exposities wordt beschouwd als een Kazachse yurt, waarin de omstandigheden van klassieke huizen van lokale bewoners zo nauwkeurig mogelijk zijn nagemaakt. De archeologische hal wordt beschouwd als een van de meest interessante; het heeft een mooie verzameling vondsten, waaronder antieke gouden sieraden.
Dit artikel over Almaty is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Almaty

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Almaty:


Astana - 974.8 km
Astana is een grote oostelijke stad, het centrum van het sociale, politieke en culturele leven van Kazachstan. Elk jaar wordt Astana steeds aantrekkelijker voor toeristen, want naast de historische en architectonische...
verder
Islamabad - 1112.2 km
Islamabad is een bestuurlijk centrum van Pakistan, een groot cultureel gebied en een aantrekkelijke bestemming voor rust. De bouw van de stad begon in 1960 in het midden van een absolute woestijn. Het duurde slechts...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Almaty
 Almaty foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Almaty, Kazachstan. Het plannen van een trip naar Almaty met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.