OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

34 Hotels in Wurzburg

 

Reisgids Wurzburg - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Würzburg is gelegen in het zuiden van Duitsland, ten noord-westen van Beieren, aan de rivier de Main. De bevolking telde in 2007 meer dan 135.000 mensen. Vanaf de XVIIIe eeuw behoort deze stad traditioneel tot de grootste religieuze centra van Europa. Hier zijn meerdere kerken, kathedralen, tempels en kapellen uit verschillende architectonische tijdperken geconcentreerd.
Würzburg wordt in deze dagen beschouwd als een groot industrieel centrum met goed ontwikkelde metallurgie, textiel-, hout-, chemische en andere industrieën. Elektronica, boekdrukkunst en grafische industrie zijn ook sterke kanten van deze stad.
De beste bezienswaardigheden van deze stad zijn de residenties die in 1719-1744 in de barokke stijl zijn gemaakt. Er is een paleis, dat met ongelooflijk mooie fresco's is versierd. Tegenwoordig wordt het paleis voor festivals gebruikt die aan het leven en de muziek van Mozart zijn gewijd.
Toeristen kunnen ook de "Marienberg" citadel op Marienberg zien. Deze citadel werd gebouwd in het begin van de XIIIe eeuw. Het zal u met zijn tuinen, parken, fonteinen, tempels, kerken en kathedralen bekoren. Hier vindt u ook het Mainfraenkisches Museum. De citadel is verbonden met de stad door middel van een brug, die is de oudste brug in Würzburg is. De brug is versierd met beelden van heiligen, in debarokke stijl.
In de stad kunt u de expositie galerij van schilderijen en beeldhouwwerken van de Frankische ambachtslieden uit de XIX-XXe eeuw zien, waaronder werken van bekende kunstenaars van de expressionistische Heckel en Kirchner zien.
Würzburg is het centrum van de Duitse muziekcultuur. Elk jaar kunt u naar klassieke muziek van meer dan 300 concerten luisteren en de festivals van Bach en Mozart bezoeken.
Würzburg is ook bekend als het centrum van wijn. Frankische wijn is niet alleen in Duitsland bekend, maar ook in andere landen. Wijnliefhebbers kunnen dit fantastische drankje met lekkere smaak bij vele wijnkelders vinden en ervan genieten.
  Het mooiste architectonische monument is het Fajtshehhajm-paleis. Vele jaren was het de residentie van bisschoppen. Vandaag is er in dit prachtige paleis een interessant museum gewijd aan zijn voormalige eigenaars. Het paleis is omgeven door een stijlvol park, dat ook een uitstekend historisch object is. De laatste honderd jaar is het helemaal niet veranderd. Nu kun je in het park veel prachtige oude sculpturen, fonteinen en landschapsdecoraties zien. Op het grondgebied van dit park is de zogenaamde Episkopsa-tuin bewaard gebleven, waarin artisjokken en sommige soorten medicinale kruiden worden verbouwd.
Onder de vele religieuze bezienswaardigheden die het vermelden waard zijn, is de St. Mary's Chapel. De geschiedenis van de constructie is erg tragisch. In de 14e eeuw trof de epidemie van de pest de stad. De lokale bevolking beschouwde de Joodse gemeenschap als de schuldigen van de vreselijke ziekte. Volgens sommige historische gegevens, behandelden de lokale bevolking brutaal de Joden die in de stad woonden en vernietigden de synagoge, in de plaats waarvan de kapel later werd gebouwd. De prachtige gotische kerk is na honderden jaren perfect bewaard gebleven. Tegenwoordig kunt u binnen de muren prachtige oude fresco's zien, evenals prachtige bas-reliëfs met bijbelse motieven.
Nieuwsgierige toeristen in Würzburg moeten zeker het Rontgen-museum bezoeken. Het is opgedragen aan een van de grootste uitvindingen van de laatste eeuwen - de kathodebuis, dankzij die vandaag in alle medische centra van de wereld, X-stralen zijn gedaan. Naast dit interessante apparaat, waarover museumbezoekers worden verteld, worden de persoonlijke spullen en certificaten van de uitstekende natuurkundige Wilhelm Conrad Rontgen in de hallen gepresenteerd.
Uniek in zijn soort bezienswaardigheden, is het verpleeghuis van Burgerspital, gesticht in 1319. Al bijna zevenhonderd jaar werkt het continu. Voor toeristen is deze attractie in veel opzichten opmerkelijk omdat op zijn grondgebied een van de oudste wijnhuizen in Duitsland ligt. Al vele jaren werken mensen van ouderdom in deze fabriek, waarvoor het bejaardentehuis de laatste toevlucht in het leven is geworden. Tijdens een rondleiding, zullen toeristen worden aangeboden om een ​​wandeling door de oude wijnkelders, maar ook om te dineren in het restaurant en, natuurlijk, probeer de beste variëteiten van wijnen hier geproduceerd.
Dit artikel over Wurzburg is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Videogids Wurzburg

Excursies en tickets in Wurzburg & in de buurt

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Wurzburg

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Wurzburg:


Offenbach - 90.6 km
Het is een ongewone en mooie stad, gelegen aan de oever van de rivier Main. Dit is een van de groenste steden van het land, omdat het zuidelijke deel volledig door bossen wordt ingenomen. Eerste vermeldingen van...
verder
Darmstadt - 92.7 km
Darmstadt is een stad in Duitsland die is gelegen op het zuiden van Hessen. Het jaar van de stichting van de stad is niet duidelijk bekend, maar veel schriftelijke documenten noemen deze stad reeds in XIIe eeuw....
verder
Frankfurt-Main - 96.6 km
Frankfurt is echt wel een van de meest stijlvolle en moderne steden van het land. Talrijke conferenties, tentoonstellingen, seminars en beurzen vinden hier elk jaar plaats. Frankfurt is reeds lange tijd geleden...
verder

Onze diensten
 Wurzburg foto's
Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Wurzburg, Duitsland. Het plannen van een trip naar Wurzburg met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.