OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

30 Hotels in Rostock

 

Reisgids Rostock - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Rostock is een grote transport hub, een havenstad, een centrum van industrie en scheepsbouw, evenals een beroemd gebied van toerisme en recreatie. De stad biedt een ruime keuze aan entertainment voor toeristen. Hier vindt u vele bijzondere plekken, goede restaurants en vele winkelcentra.
Het grondgebied van Rostock wordt voorwaardelijk verdeeld in drie delen. De Oude Stad is de locatie van de belangrijkste architectonische en historische bezienswaardigheden. Hier kunt u het oude marktplein vinden, waar toeristen verschillende kraampjes met souvenirs en kunstnijverheid van de lokale ambachtslieden kunnen zien. De voornaamste inrichting van het plein is de kerk van St. Nicolaas. Dit is een indrukwekkend gebouw met strakke lijnen. Zijn interieur is niet minder prachtig en onvergetelijk, verfijnd en weergaloos. De Midden-stad is ook rijk aan historische bezienswaardigheden. Hier kunt u het stadhuis bezichtigen, langs het Nieuwe Markt plein wandelen en aan de linker kant nog een religieus gebouw uit de Middeleeuwen zien - de Kerk van St. Mary. Ten slotte is de nieuwe stad de locatie van de meeste moderne hotels, hotelcomplexen en restaurants.
De lokale keuken vergt bijzondere aandacht. Geen grote stad van Duitsland kan bestaan zonder een brouwerij. Rostock is geen uitzondering. Beroemde Rostocker bier, dat buiten het land ook bekend is, wordt hier gebrouwen. Elk van de lokale restaurants serveert deze op smaak schuimige drank, die meestal wordt aangeboden met zelfgemaakte worst of gegrild vlees.
Wandelaars kann worden aanbevolen om de straat Kröpeliner Strasse te bezoeken. Dit is echt een schilderachtige plek met vele terrasjes en winkels. Als u langs Stadthafen promenade loopt zult u zich niet minder bewonderen. Hier kunt u naar oude schepen kijken of van een boottocht genieten. De buitenwijken van de stad zijn ook voorzien van diverse attracties, waaronder mooie oude kloosters en vestingwerken.
Dit artikel over Rostock is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Videogids Rostock

Excursies en tickets in Rostock & in de buurt

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Rostock

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Rostock:


Schwerin - 69.7 km
Tegenwoordig ontwikkelt Schwerin zich als een populaire toeristische bestemming. Dit is logisch, want de stad en zijn omgeving zijn rijk aan een verscheidenheid van culturele en natuurlijke bezienswaardigheden, die...
verder
Lubeck - 97 km
Lübeck is een havenstad, die is gelegen aan de noordkust van Duitsland in Sleeswijk-Holstein. De rivier Trave stroomt in de buurt van de stad. De stad werd gesticht in de elfde eeuw, toen het werd gebouwd op de plaats...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Rostock
 Rostock foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Rostock, Duitsland. Het plannen van een trip naar Rostock met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.