OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

38 Hotels in Potsdam

 

Reisgids Potsdam - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Deze stad ligt in de buurt van Berlijn in een zeer schilderachtige omgeving. Een groot park complex omvat een systeem van meren, waarvan het grootste ´Wannsee´ is. Onder de parken en tuinen kunt u vele mooie paleizen en paviljoens zien, die de elegante architectuur van de stad en zijn nobele kenmerken benadrukken.
De zogenaamde oude stad is het meest opvallende gebied voor toeristen en hier vindt u gebouwen van de 18e – en de19e eeuw, evenals verschillende restaurants, die zijn ingericht in de stijl van de afgelopen eeuwen. Daarnaast kunt u een Russisch dorp genaamd Aleksandrovka, de Nederlandse wijk en de vele historische wijken bezoeken, die zo anders – en tegelijkertijd toch perfect met elkaar gecombineerd zijn.
Een van de meest bekende bezienswaardigheden van deze stad is het Sans-Souci paleis en het gelijknamige park. Het paleis werd gebouwd in de 18de eeuw en werd beschouwd als de belangrijkste residentie van Frederik de Grote. In de buurt van het kasteel ligt het graf van de grote Koning van Pruisen, dat altijd is versierd met boeketten van verse bloemen. Volgens een traditie brengt de lokale bevolking altijd aardappelknollen naar het graf van Frederick, omdat hij deze groente voor de eerste keer naar Duitsland heeft gebracht.
Het park, dat het paleis omringt, is een waar kunstwerk. In het park zijn verschillende tuinhuisjes geopend. Bezoekers kunnen ook elegante villa's zien en meer dan tien oude paleizen. In het warme deel van het jaar zet het personeel van het park sinaasappelbomen uit kassen aan de hoofdstraat. Dit maakt deze plek nog meer bijzonder en exotisch.
Onder de oude kastelen moeten we ook het Cecilienhof Paleis vermelden. Het plein voor het paleis is versierd met een groot bloem bed in de vorm van een vijfpuntige ster. Een van zalen van het kasteel is omgebouwd tot het museum van de Conferentie van Potsdam, en de verre vleugel is verbouwd tot een modern hotel.
Dit artikel over Potsdam is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Videogids Potsdam

Excursies en tickets in Potsdam & in de buurt

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Potsdam

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Potsdam:


Berlijn - 25.9 km
Berlijn is een van de grootste steden in Europa (met een bevolking van 3,4 miljoen mensen) en is misschien een van de meest modieuze en voortdurend veranderende steden. Sinds 1990 is Berlijn is de hoofdstad van...
verder
Dessau - 86.8 km
Dessau is een Duitse stad en de residentie van het hertogdom Anhalt. De stad ligt aan de rivier Mulde die in de Elba rivier uitmond. De XVIIIe eeuw heeft tot veel populariteit voor de stad geleid. Op dat moment waren er...
verder
Magdeburg - 100.9 km
Maagdenburg is een oude stad en de hoofdstad van de Duitse deelstaat Saksen-Anhalt. Deze plaats is gelegen aan de oever van de rivier Elbe. In de tijd van keizer Otto I werd het Benedictijnse klooster in de stad...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Potsdam
 Potsdam foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Potsdam, Duitsland. Het plannen van een trip naar Potsdam met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.