OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

30 Hotels in Offenbach

 

Reisgids Offenbach - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Het is een ongewone en mooie stad, gelegen aan de oever van de rivier Main. Dit is een van de groenste steden van het land, omdat het zuidelijke deel volledig door bossen wordt ingenomen. Eerste vermeldingen van Offenbach verschenen in 977, op dat moment was het een klein dorp, dat werd beschouwd als een buitenwijk van Frankfurt. De magnaten van Frankfurt bouwden hun herenhuizen en villa's hier. Later werden verschillende looierijen gebouwd op het grondgebied van de stad. De goederen van Offenbach waren zo chique en uniek van kwaliteit, dat de informatie erover snel tot ver buiten het land verspreidde.
Verschillende looierijen werken zelfs tegenwoordig nog in Offenbach en elk jaar kunt u ze bekijken op beurzen en verkopingen, die duizenden toeristen trekken. Ondanks het feit dat Offenbach nog steeds een belangrijk industrieel centrum is, zullen de gasten versteld staan van zijn schoonheid. De straten van de stad zijn vol met prachtige gebouwen, waarvan vele drie eeuwen geleden werden gebouwd. Men kan eindeloos genieten van de schoonheid van monumenten en andere bezienswaardigheden van Offenbach. Hier vindt u echte voorbeelden van de Renaissance stijl, evenals verscheidene huizen in moderne stijl. Het "Isenburger Schloss" paleis is een van de beroemdste gebouwen van de stad. De bouw van het kasteel vond plaats in de 16e eeuw. Tegenwoordig is er een instituut gevestigd in het paleis, dat toekomstige ontwerpers traind. Een interessant feit is, dat niet alle indrukwekkende gebouwen van de stad ooit een belangrijke missie hadden. Velen van hen zijn gewoon mooie woon-huizen, die 250 - 300 jaar geleden werden gebouwd en de herinnering aan gebeurtenissen uit het verleden koesteren. Het centrum is bijzonder rijk aan dergelijke gebouwen. Veel gebouwen zijn omgebouwd tot showrooms en musea. Veel moderne restaurants en winkels grenzen met deze oude gebouwen. Zij zullen uw rust leuker en aangenamer maken.
  Het Büsing-paleis ligt in een prachtig stadspark. Het werd gebouwd in de tweede helft van de 18e eeuw. Oorspronkelijk was het luxueuze paleis eigendom van rijke lokale industriëlen - Peter en John d'Orville. Aan het einde van de 19e eeuw heeft het gebouw de eerste grootschalige reconstructie ondergaan, waarbij het unieke neo-barokke kenmerken heeft verworven. Vervolgens werd het prachtige paleis gebruikt als het gebouw van het stadhuis. De constructie werd zwaar beschadigd tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar later werd het paleis volledig hersteld dankzij de oude tekeningen.
Een even interessant historisch monument is het Capitool. Oorspronkelijk was de spectaculaire neoclassicistische stijl gebouwd in de vroege 20 eeuw een synagoge. Tegenwoordig is het grote gebouw met een koepel een van de meest herkenbare stadsattracties. In het midden van de 20e eeuw werd hier een theater geopend. Nu is het Capitol een multifunctioneel cultureel centrum met een capaciteit van maximaal 1.800 mensen. Er worden regelmatig theatervoorstellingen, concerten en vele andere interessante culturele evenementen georganiseerd.
Wandelend langs de historische straten van Offenbach, kunt u het oude fabrieksgebouw van Bernardbau zien. Deze snuif-tabakfabriek werd geopend in 1892, net als vele andere historische gebouwen in de stad. Het fabrieksgebouw is gedeeltelijk beschadigd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na de oorlog werd het beschadigde dak van het gebouw volledig hersteld. Tegenwoordig herbergt de voormalige industriële structuur een stadsarchief en een groot historisch museum.
Het kasteel Rumpenheimer uit 1788 is een opmerkelijk 18e-eeuws monument. Aanvankelijk was er een klein herenhuis op het terrein van het huidige kasteel, dat vervolgens werd omgebouwd tot een groot kasteel omgeven door een uitgestrekte landschapstuin. Het voltooide gebouw werd bezocht door vele edellieden, belangrijke officiële recepties en plechtige gebeurtenissen werden hier in het kasteel gehouden. Na de oorlog begon de wederopbouw van het gebouw, die pas in 2002 voltooid was. Nu is het oude kasteel een belangrijk cultureel centrum. De beste tijd om het te bezoeken is de zomer wanneer het traditionele middeleeuwse festival op het kasteelterrein wordt gehouden.
Dit artikel over Offenbach is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Videogids Offenbach

Excursies en tickets in Offenbach & in de buurt

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Offenbach

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Offenbach:


Frankfurt-Main - 6.1 km
Frankfurt is echt wel een van de meest stijlvolle en moderne steden van het land. Talrijke conferenties, tentoonstellingen, seminars en beurzen vinden hier elk jaar plaats. Frankfurt is reeds lange tijd geleden...
verder
Darmstadt - 26.8 km
Darmstadt is een stad in Duitsland die is gelegen op het zuiden van Hessen. Het jaar van de stichting van de stad is niet duidelijk bekend, maar veel schriftelijke documenten noemen deze stad reeds in XIIe eeuw....
verder

Onze diensten
 Offenbach foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Offenbach, Duitsland. Het plannen van een trip naar Offenbach met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.