OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

3 Hotels in Molokai

 

Reisgids Molokai - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Een van de mooiste eilanden van Hawaï, Molokai is een paradijs voor natuurliefhebbers. U kunt door onbekende tropen wandelen en probleemloze rust op een ruim strand hebben. Hier vindt u geen moderne gebouwen, geen bioscoop of geen winkelcentra. Het eiland heeft zijn onvergetelijke sfeer uit de oudheid bewaard. Zelfs als u om het hele eiland heen zeilt, zult u geen enkel gebouw vinden, dat hoger is dan palmbomen.
Dit resort is vrij uniek, het past niet bij iedere reiziger, dit geld met name voor degenen die gewend zijn aan de beschaving in al zijn glorie. Vakantie in Molokai is rustig en afgelegen. Zelfs in de grootste stad van het eiland is verkeer nogal een zeldzaamheid, en verkeerslichten op de wegen zijn nog niet geïnstalleerd. Moderne toeristen zullen ook het ontbreken van de gebruikelijke neonreclames, grote gebouwen en moderne winkelcentra opmerken. Winkeltjes zijn hier klein, maar de keuze van de producten zal de bezoekers door zijn verscheidenheid behagen.
Na uw aankomst op het eiland krijgt u het gevoel alsof u een halve eeuw in de tijd terug bent gegaan, want het leven hier is niet gehaast en eenvoudig. Een groot deel van het eiland bestaat uit strand en er zijn weinig toeristen, dus de stranden zijn hier vrij rustig. Dergelijke stille plekken worden snel gekozen door sportvissers, waarvan vele ook de voorkeur geven aan, onder water jagen.
Het "Kalaupapa Park", gelegen in het noordelijke deel van Molokai, wordt beschouwd als het historische deel van het eiland. Ooit was hier een kolonie voor de melaatsen, en hoewel er al een lange tijd geen patiënten meer komen, blijft het gebied gesloten. Toeristen kunnen dit deel van het eiland alleen samen met een gids betreden. Een andere opmerkelijke plaats, die perfect geschikt is voor solitaire ontspanning, is het "Palaau Park". Hier worden reizigers uitgenodigd om op muilezels rijden, lokale watervallen te bezichtigen en van de schoonheid van de landschappen te genieten. Molokai is een echt stukje ongerepte natuur.
  Er zijn veel verbazingwekkende natuurlijke attracties op het eiland. In het noordelijke deel van het eiland, ligt de pittoreske kust van Pali. Hier kunnen reizigers de hoogste kustrotsen ter wereld zien; sommige rotsformaties zijn zo hoog als 1.200 meter. Op het pittoreske gebied worden interessante wandeltochten georganiseerd en de rijkste reizigers kunnen een helikopter huren en de rotsen vanaf een hoogte bewonderen.
De meest interessante toeristische route is de weg die door de vallei van Halawa loopt en leidt naar de stad Khan. Nabij deze weg zijn er veel interessante natuurlijke en historische bezienswaardigheden. Je ziet snelle kleine rivieren, visrijke vijvers en de oudste christelijke kerk op het eiland, die werd gebouwd in 1835. Op het grondgebied van de vallei zijn er veel natuurlijke bezienswaardigheden. Ook hier is de prachtige waterval Moaula Falls. Het bevindt zich op een moeilijk te bereiken rotsachtig terrein. Het is mogelijk om deze waterval alleen te voet te bereiken. De duur van het zebrapad is ongeveer anderhalf uur.
Fans van ongewoon entertainment krijgen de gelegenheid om de historische Purdy's Natural Macadamia Nut Farm te bezoeken. Sinds zijn oprichting heeft het tot dezelfde familie behoord. Op deze boerderij worden macadamia-noten, de olie waarvan tegenwoordig een belangrijk onderdeel is van veel cosmetica, verbouwd. Zoals vele jaren geleden, wordt de verwerking van noten op de plantages tegenwoordig bijna volledig met de hand gedaan. De gasten van de boerderij worden aangeboden om deel te nemen aan de oogst, evenals de verwerking van noten.
Op het eiland bevindt zich ook de fabriekskoffie van Hawaï, die koffie van hoge kwaliteit produceert. Ooit waren er op de plaatsen waar de koffiebomen worden geteeld, enorme ananasplantages en een verwerkingsfabriek. Toen de fabriek sloot, werd besloten om er een nieuwe in te bouwen. Sindsdien zijn lokale professionals bezig met de productie van hoogwaardige koffie, die nu over de hele wereld bekend is. Toeristen kunnen een wandeling maken door de uitgebreide koffieplantages, naar het werk van de fabriek kijken en ook een uitstekende souvenirwinkel bezoeken en memorabele souvenirs in thematische stijl kiezen. In het uitgestrekte gebied van de plant is er ook een klein café waar bezoekers worden uitgenodigd om verschillende soorten geurige drankjes te proberen.
Dit artikel over Molokai is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Videogids Molokai

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Molokai

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Molokai:


Maui - 58.6 km
Hawaii heeft de meest opmerkelijke, prachtige en bijzondere stranden van de wereld. En Maui is in het algemeen erg bijzonder. Dit is een van de meest verbazingwekkende eilanden in de Stille Oceaan! Als u in Maui...
verder
Honolulu - 91.2 km
In het midden van de Stille Oceaan liggen de internationaal beroemde Hawaï-eilanden. Hun totale gebied is ongeveer 17 duizend vierkante km. Hawaii bestaat uit 12 kleine en 8 grote eilanden. De grootste van hen is de...
verder

Onze diensten
 Molokai foto's
Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Molokai, Verenigde Staten. Het plannen van een trip naar Molokai met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.