OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

30 Hotels in Mainz

 

Reisgids Mainz - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Duitsland is internationaal beroemd om zijn oude stadjes met oude tradities. Mainz, de hoofdstad van de deelstaat Rheinland-Pfalz, is een van deze steden. Rijnland-Palts is een deelstaat in de buurt van Frankfurt-am-Main. Mainz is de bekende stad van universiteiten, vele omroepen, bisschoppen, en grootse kathedralen. Het is ook goed ontwikkeld als industrieel centrum. In Mainz werden de eerste boeken gedrukt die in Europa verschenen. Het beroemde Duitse carnaval, dat traditioneel begint op vasten avond, vindt in deze stad zijn oorsprong.
Dankzij zijn oude geschiedenis is Mainz altijd al gebruikt als een verbindingspunt tussen Oost-en West-Europa. Vanwege dit feit werd de stad al in 747 het centrum van een bisdom. Dat is de hoofdreden, waardoor u hier talloze kerken en kathedralen vindt. In het historische centrum van Mainz, hebben de St. Martin - en Stephen kathedralen een groot aantal gangen en kapellen, verschillende orgels en een onvergetelijke sacristie. Achter dit grandioze gebouw stroomt de Rijn, die meestal vol is met tal van kleine en grote toeristische boten. Een andere prachtige kerk is gebouwd in de buurt van het treinstation. Dit is de gotische kerk gebouwd in de XIVe eeuw. De gebrandschilderde ramen van deze kerk zijn gemaakt door Marc Chagall zelf en zijn voorzien van diverse verhalen uit de Bijbel.
Toeristen zullen ook veel interessants in de voorsteden van Mainz vinden. Een andere beroemde Duitse stad, Frankfurt, ligt op slechts twintig minuten rijden met de trein. Als u ervoor kiest om langs de prachtige straten van de voorsteden van Mainz te rijden, dan kunt u Wiesbaden - een aristocratische badplaats bezoeken, waar zelfs door beroemde Russische schrijvers en prominente persoonlijkheden vakantie is gevierd. Rijdt u een beetje verder weg van Mainz, dan komt u bij een aantal mooie steden met prachtige architectuur - Ingolstadt, Eltville, Rüdesheim. Natuurlijk, zult u op al deze locaties in de gelegenheid zijn om van heerlijke Rijn-wijnen te genieten.
  Een van de mooiste plekken is het stadspark. Een wandeling er doorheen zal op elk moment van het jaar aangenaam zijn. Het prachtige park werd gesticht in de late 17e eeuw. Voordien werd een klein deel van het huidige park bezet door een farmaceutische tuin. Sinds de oprichting van het park wordt het constant getransformeerd, aangevuld met nieuwe gebouwen en decoraties. Nu zijn er op zijn grondgebied vogelhuisjes, bloemrijke huizen, vele prachtige sculpturen, prieeltjes en paviljoens. Om dieren in het park te houden, werden enkele tientallen openluchtkooien gebouwd. Het is vooral interessant om het park te bezoeken in augustus, wanneer hier een traditionele wijnbeurs wordt gehouden.
Op de kruising van twee historische straten staat de Holzturm-toren, een zeer ongebruikelijke en opmerkelijke historische plek. Deze middeleeuwse toren, die beschouwd wordt als een echt voorbeeld van de gotische stijl, werd gebouwd in het begin van de 15e eeuw. Het was onderdeel van het Mainz-verdedigingssysteem en later werd het gebruikt als een gevangenis. Tegenwoordig worden interessante excursies in de toren georganiseerd, waarbij het mogelijk is om informatie te vinden over de beroemdste gevangenen.
Een van de meest prachtige architecturale monumenten van Mainz, het huis aan de Romeinse keizer verdient aandacht. Dit chique herenhuis in renaissancestijl is in de 17e eeuw gebouwd voor een van de rijke lokale kooplieden. In de 18e eeuw werd hier een van de meest luxueuze hotels in de stad geopend. De hotelgasten waren Voltaire, Goethe, Mozart, evenals andere beroemde figuren uit cultuur en politiek. In 1930 werd op last van het stadsbestuur een museum geopend. Nu herbergt het gebouw een rijke expositie gewijd aan de ontwikkeling van gedrukte kunst.
Het Romeins-Germaans museum in Mainz is alleen bekend bij toeristeneenheden, maar bevat ook een zeer interessante en waardevolle verzameling archeologische tentoonstellingen. De grondlegger van het museum is Ludwig Lindenschmit - een bekende onderzoeker van de antieke geschiedenis die in het midden van de 19e eeuw een verzameling vondsten en voorwerpen begon te vormen. Nu slaat het museum vele unieke archeologische vondsten op, waaronder de meest mysterieuze vondsten van moderne onderzoekers. Onder leiding van het museumpersoneel wordt regelmatig nieuw archeologisch onderzoek uitgevoerd, zodat de collectie ervan voortdurend wordt aangevuld. Dit museum wordt niet alleen bezocht door nieuwsgierige toeristen, maar ook door professionele archeologen van over de hele wereld.
Dit artikel over Mainz is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Videogids Mainz

Excursies en tickets in Mainz & in de buurt

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Mainz

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Mainz:


Wiesbaden - 9.2 km
Wiesbaden wordt beschouwd als de belangrijkste stad van het district, dat dezelfde naam heeft. Het district ligt in de Duitse provincie Hessen-Nassau op 5 km afstand van de rivier 'Rijn'. De bevolking telde in het jaar...
verder
Darmstadt - 30.7 km
Darmstadt is een stad in Duitsland die is gelegen op het zuiden van Hessen. Het jaar van de stichting van de stad is niet duidelijk bekend, maar veel schriftelijke documenten noemen deze stad reeds in XIIe eeuw....
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Mainz
 Mainz foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Mainz, Duitsland. Het plannen van een trip naar Mainz met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.