OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

30 Hotels in Kiel

 

Reisgids Kiel - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Kiel is een oude havenstad, die voor de bezoekers echt een ruime keuze aan entertainment biedt. U kunt met de geschiedenis van deze stad en belangrijkste bezienswaardigheden kennis maken tijdens een water excursie die in de haven van de stad georganiseerd wordt. Tijdens de tocht met de veerboot zal een gids u vertellen over de ontwikkeling van Kiel, en de economische en industriële vooruitzichten.
De "Nicolas Kirche" is de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad. Dit is een mooi oud gebouw dat reeds lang de plaats voor ondertekening van deze stad is geworden. Ten westen van de kerk is de "Kleiner Kiel" vijver gelegen, een echte wonder van de natuur. Het Museum van Navigatie is de meest populaire culturele voorziening van de stad. Het gebouw, waarin zich het museum heeft gehuisvest, was ooit een vis magazijn. Tegenwoordig hebben deze ruime zalen waardevolle artefacten in plaats van vis - modellen van schepen en andere attributen die verband houden met de scheepvaart en de ontwikkeling ervan. Het "Gorch Fock" zeilschip is het andere opmerkelijke symbool van de stad. Het schip nam deel aan verschillende wedstrijden en is in dienst van de marine van het land geweest.
U kunt uw cultureel programma afwisselen door een bezoek aan het "Warleberger Hof" museum dat is gevestigd in een van de oude herenhuizen van Kiel. Hier vinden vaak verschillende tentoonstellingen plaats, waarvan het merendeel aan belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis van de stad wordt gewijd. U kunt met de diversiteit van de dierenwereld van dit gebied kennis maken door een bezoek aan het Zoölogisch Museum. Het vertoont een grote collectie voorwerpen, variërend van het skelet van een gigantische walvis tot collecties van insecten. Winkelliefhebbers kunnen het winkelcentrum "Sofienhof" bezoeken, dat dicht bij het centraal station ligt. Er zijn boetieks, kleding- en sieraden winkels en marktkramen. In de "Holstenstraße" straat vindt u ook diverse winkels, restaurants en café's.
  Een van de mooiste architectonische monumenten van de stad is het stadhuis. Ten tijde van de bouw was het het hoogste gebouw in de stad. De toren van het stadhuis stijgt tot 67 meter. Vandaag de dag huisvest de toren een van de beste uitzichten in de stad, met een prachtig panoramisch uitzicht op de dijk van Hindenburg en de nabijgelegen straten.
Een wandeling door de regio van Labe, belooft ongelofelijk fascinerend te worden. Interessante bezienswaardigheden zijn bij elke stap te zien. In dit gebied is er een onderzeeër die tijdens de Tweede Wereldoorlog deelnam aan de vijandelijkheden. In de omgeving is er een interessant militair museum, evenals verschillende gedenktekens voor herdenking. Dit gebied ligt aan de oever van de baai en op de heuvel die boven de baai uitsteekt, is een 85 meter lange obelisk geïnstalleerd.
Het eindeloze symbool van de stad blijft het prachtige kanaal van Kiel, dat werd gesticht in de 19e eeuw. Van bijzonder belang zijn de gateways die aan het kanaal zijn uitgerust en die dienen als een soort verbinding tussen de Noord- en de Oostzee. Naast de poorten is een museum gewijd aan de geschiedenis van de aanleg van het kanaal.
In Kiel ligt een van de oudste botanische tuinen van het land dat werd gesticht in 1688. Hier werden ooit geneeskrachtige planten en kruiden verbouwd. Na verloop van tijd werd de verzameling van de botanische tuin aangevuld met exotische planten uit verschillende hoeken van de wereld. Tegenwoordig worden de meest waardevolle en zeldzame planten bewaard in een speciale kas, die u op elk moment van het jaar kunt bezoeken.
Het Instituut is vernoemd naar Leibniz, werkt in Kiel. Het blijft ook niet zonder de aandacht van toeristen. Op haar grondgebied is er een uitstekend aquarium, dat voor iedereen toegankelijk is. Het biedt een ongelooflijke verscheidenheid aan inwoners van de Noord- en Oostzee, er is ook een groot buitenzwembad waar levende pelsrobben en zeehonden leven. Twee keer per dag op bepaalde tijden mogen aquariumbezoekers deelnemen aan diervoeding.
Onder de ongewone culturele instellingen, is het de moeite waard om het Museum of Computer Technology te benadrukken. Het zal interessant zijn voor het hele gezin om te bezoeken. Het presenteert de allereerste modellen van computers en computers. Om in het verleden sommige computers te herbergen, was het nodig om een ​​hele kamer toe te wijzen. Excursies in dit museum zijn ongelooflijk informatief.
Dit artikel over Kiel is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Videogids Kiel

Excursies en tickets in Kiel & in de buurt

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Kiel

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Kiel:


Lubeck - 62.6 km
Lübeck is een havenstad, die is gelegen aan de noordkust van Duitsland in Sleeswijk-Holstein. De rivier Trave stroomt in de buurt van de stad. De stad werd gesticht in de elfde eeuw, toen het werd gebouwd op de plaats...
verder
Flensburg - 68.5 km
Flensburg is een gezellige plaats, die vol is van charme en romantische sfeer. De stad werd zeven eeuwen geleden gesticht. Diverse landen hebben invloed op de cultuur en de levensstijl van deze plaats, dit zijn...
verder
Hamburg - 86.5 km
Hamburg is een van steden, die een van de zestien provincies van Duitsland vertegenwoordigd. De stad ligt aan de oever van de rivier de Elba, in de buurt van de Noord-Zee. Hamburg is de tweede grootste stad van...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Kiel
 Kiel foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Kiel, Duitsland. Het plannen van een trip naar Kiel met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.