OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

227 Hotels in Keulen

 

Reisgids Keulen - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Keulen is een stad met een lange en tumultueuze geschiedenis. Zij werd in de Romeinse tijd gesticht. De eerste vermelding stamt van 50 v. Chr. In de Middeleeuwen telde de bevolking van de oudste stad van Duitsland meer dan 40.000 zielen, was er een universiteit, vrijhandel en er waren veel intellectuelen. Dit alles maakte het mogelijk Keulen tot de rijkste en machtigste steden in het Europa van die tijd te rekenen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het centrum van Keulen voor 90% gebombardeerd. Maar na de oorlog zijn een paar overgebleven historische bouwwerken zorgvuldig gerestaureerd. De reconstructie was een onverdeeld succes. De meest belangrijke historische gebouwen zijn gerestaureerd en vandaag verschijnen ze in hun oude glorie.
Oude Stad (Altstadt).
is de oudste wijk van Keulen(toon op kaart ), waar de meest beroemde bezienswaardigheden: de Dom van Keulen , de verschillende musea en het "Huis van Cologne 4711" . Een groot deel van gebied bestaat uit smalle straatjes geplaveid met kinderhoofdjes. Er zijn veel traditionele restaurants, cafes en brouwerijen langs deze straten en pleinen. In totaal zijn er 24 brouwerijen in Keulen, die de lokale variant van lagerbier gisting "Kölsch" brouwen en verkopen.
De Dom van Keulen.
is de grootste gotische kathedraal van Duitsland , Het is onder auspiciën van de UNESCO en is het symbool van de stad. De bouw begon in 1248, echter, werd het werk pas in 1880 voltooid. De kathedraal was op de plek gebouwd, waar christenen van het laat-Romeinse Rijk elkaar ontmoete. De Dom van Keulen overleefde op wonderbaarlijke wijze de Tweede Wereldoorlog. De hoogte is 144 meter en de breedte is 86 meter. De torens zijn 157 meter hoog. De schatkamer van de Dom van Keulen is de meest significante in Europa, deze overtreft zelfs in belangrijke mate de schatkamer van het Vaticaan. Het kruis van Gero ("Gero-Kreuz") is het oudste grote beeldhouwwerk van de gekruisigde Christus. Dit beroemde beschilderde houten kruisbeeld is ongeveer in 975 in opdracht van aartsbisschop Gero van Keulen gemaakt. De dood aan het kruis is zeer realistisch geschilderd, en dat was een echte openbaring voor die tijd. Maar de belangrijkste waarde van de Dom van Keulen is ongetwijfeld de kist van de drie koningen. In de kist liggen de relieken van de drie koningen (Magi): Caspar, Melchior en Balthazar. Het is de grootste gouden sarcofaag in West-Europa. En natuurlijk moet u zeker ten minste eenmaal naar boven gaan in de linker toren van de kathedraal. U wordt beloond met een schitterend uitzicht over de stad vanaf de top van de toren.
"Het Huis van de Cologne 4711".
is de bekendstee winkel in Keulen , waar u Eau de Cologne "4711" kunt kopen. Het is gelegen aan de Glokenshtrasse. «Eau de Cologne» wordt letterlijk vertaald als "Water van Keulen". Het geurige water verscheen in 1709 op de markt, dankzij Johann Maria Farina, die over de hele wereld vertelde hoe de stad Keulen geurt. Zijn parfumbedrijf is de oudste in de wereld. Later werd zijn voorbeeld door andere winkels en fabrieken gevolgd; die begonnen ook «eau de cologne» te produceren en verkopen. Maar de bekendste winkel is ongetwijfeld het "Huis van Keulen 4711". De naam van de beroemde geur komt van het huisnummer 4711, dat een handelsmerk van Keulen werd.
Chocolademuseum.
Het Chocolademuseum ligt op een schiereiland in een groot gebouw dat de naam van Omhoff-Shtolverk-Muzeum draagt. Hier is de hele geschiedenis van 3000 jaar chocolade. Het Museum werd geopend in 1993 en op dat moment was het het eerste museum van chocolade in de wereld. Na een excursie kunt u altijd een zoet product proberen. U kunt wafels in een chocolade fontein dippen en eten. Het museum is op maandag gesloten.
Stadhuis.
De eerste gedocumenteerde vermelding van het stadhuis als het "Huis van de burgers" verwijst naar het tijdperk tussen 1135 en 1152. Na het verwerven van de status van vrije stadstaten van de Keulse gilden, werd besloten om een toren van het stadhuis te bouwen. De toren, die in de laat-gotische stijl is gemaakt, met drie tetrahedrale beneden en twee achthoekige bovenste verdiepingen, zijn met niet minder dan 130 stenen beelden ingericht. Vergeet u niet de beroemde "Platz-Jabbeke." Het is een uit hout gesneden gezicht dat elke keer als de Beat toren klokken luidt, zijn mond opent en zijn tong uitsteekt. In 1569, heeft de architect William Fernukkenom een uitbreiding aan de voorzijde van het gebouw in renaissancestijl gebouwd, het zogenaamde Stadhuis tuinhuisje, die het geluk had om bijna volledig te overleven tijdens de Tweede Wereldoorlog, in tegenstelling tot de toren van het stadhuis, die zwaar beschadigd is en bijna volledig afgebrand. Haar herstel is uitgegroeid tot een symbool van de wil om te leven en de heropleving was door de inwoners van Keulen aangetoond. Reeds in 1950 had Keulen ambachtslieden, die terugdachten aan hun oude ambachtelijke traditie, die het initiatief namen om met "fabrieks bouwers en metselaars" het stadhuis te herstellen en te terug te winnen.
Het Ludwig Museum.
Het Ludwig Museum zet de toon van de moderne kunst in Duitsland. Het is gelegen achter de Dom van Keulen, in het hart van de stad. Het museum toont kunstwerken uit de vorige eeuw tot heden. De meest bekende is de sectie van de Amerikaanse pop-art. Dit is de grootste verzameling van kunstbeweging buiten Amerika, waarbij u onder andere, de kunstwerken van Andy Warhol, Jasper Johns en Roy Lichtenstein kunt vinden. Het Museum Ludwig vertoont ook een serie schilderijen van Picasso.
In het Romeins-Germaans Museum vindt u unieke archeologische voorwerpen, die tijdens de opgraving van de oude Romeinse stad zijn gevonden, op de plaats waar het moderne Keulen groeide. Het museum is op de resten van Romeinse huizen van de III eeuw voor Christus gebouwd en in 1974 geopend. Het ligt in de buurt van de Dom van Keulen. De belangrijkste tentoonstelling is ongetwijfeld het mozaïek van Dionysus en keramische vloertegels gemaakt in AD 225. Vroeger sierden deze de stad villa en het werd in 1942 gevonden. De inhoud van het mozaïek is 70 vierkante meter.
Dit artikel over Keulen is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Videogids Keulen

Excursies en tickets in Keulen & in de buurt

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Keulen

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Keulen:


Leverkusen - 10.7 km
Leverkusen is een industriële stad in Duitsland, die is gelegen in het noordelijke Rijnland - Westfalen, aan de rivier Rheine tussen Düsseldorf en Keulen. De bevolking van deze stad telde 161,3 duizenden mensen in...
verder
Langenfeld - 17.7 km
Langenfeld is een stad in Duitsland, die tot het district van Düsseldorf behoort. Dit is een bekende Duitse badplaats die 1200 meter boven de zeespiegel ligt, in het centrum van de vallei Otstal in Tirol. De naam van...
verder
Bonn - 25.1 km
Bonn is een voormalige hoofdstad van Bundesrebublik Deutschland en dit is de reden waarom u zeker deze vrij kleine stad met een bevolking van minder dan 300 duizend mensen moet bezoeken. De stad werd gesticht door de...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Keulen
 Keulen foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Keulen, Duitsland. Het plannen van een trip naar Keulen met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.