OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

6 Hotels in Gummersbach

 

Reisgids Gummersbach - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Gummersbach is een stad die wordt aangemerkt als administratief district van Keulen. De stad werd gesticht in de middeleeuwen, tegenwoordig is dit het centrum van Oberbergischer Kreis. De bevolking van de stad teld ongeveer 52.500 mensen. De laatste 10 jaar is Gummersbach veranderd van een industriële stad tot een plaats die bekend is door zijn producten en diensten. Er is ook een faculteit technische wetenschappen en informatica van het Köln College, waar studenten onderwijs kunnen krijgen in specialiteiten zoals automaten, algemene en technische informatica, elektro techniek, economische informatica, machinebouw, engineering economie en informatica in de massamedia.
De stad speelt een belangrijke economische rol in de industriële sfeer van het land, omdat zich hier veel grote producenten concentreren. De meerderheid van de organisaties vallen onder de categorie elektrotechnische industrie en machinebouw. Er zijn veel bedrijven die gespecialiseerd zijn in productie van metalen gereedschap en recycling van papier. Gummersbach is een belangrijk kruispunt punt omdat het u snel naar de regio Rijn-Main en het Ruhrgebied leidt, alsmede naar de stad Keulen.
  In de historische industriële stad zijn veel interessante oude gebouwen. Een belangrijk architectonisch monument is de Steinmüller-fabriek. Veel fabriekswinkels hebben hun oorspronkelijke uiterlijk behouden. Ondanks het feit dat de fabriek allang haar belang heeft verloren, zijn deze historische gebouwen niet leeg. In een van de workshops was er een concertzaal, waar naast muzikale evenementen interessante tentoonstellingen werden gehouden. Een groot park, waarin u de mooiste landschapsdecoraties kunt observeren in het warme seizoen, omringt de bouw van de oude fabriek. Dit park is perfect voor actieve recreatie; er zijn verschillende sportterreinen op zijn grondgebied.
In het hart van de stad ligt een oud kasteel dat meer dan 300 jaar geleden werd gebouwd. Eens was het gebouwd voor defensieve doeleinden, en nu is in het kasteel een aantal staatsinstellingen. Op bepaalde dagen worden excursies georganiseerd door het oude kasteel, waar het interieur kan worden beoordeeld.
Er zijn zeer interessante religieuze bezienswaardigheden in de stad, waaronder de protestantse barokke kapel. Het werd gebouwd in de 11e eeuw en tot op de dag van vandaag is het niet mogelijk geweest om dit unieke monument volledig in Romaanse stijl te behouden. De tempel was bijna volledig verwoest. Tegenwoordig herinnert alleen een kleine toren met een piekdak aan het prachtige gebouw.
In de buurt van Gummersbach ligt de populaire toeristische route Aggersundvej, die zich uitstrekt langs de oevers van prachtige rivieren. Liefhebbers van de natuur brengen hier spannend wandelen en fietsen door, waarbij ze het mooiste reservoir en een oude dam kunnen zien.
Een bezoek aan Gummersbach zal interessant zijn voor liefhebbers van sport. Deze stad heeft een eigen handbalteam, wiens wedstrijden worden gehouden in de lokale arena Schwalbe. Tijdens het kampioenschap is het de moeite waard om de dichtstbijzijnde game te bezoeken. Voor de lokale bevolking zijn jaarlijkse handbalwedstrijden een van de meest populaire evenementen.
Sprekend over het vermaak dat in de stad beschikbaar is, is het de moeite waard om de aanwezigheid van het winkel- en amusementscomplex Forum Gummersbach te noemen. Het is pas een paar jaar geleden geopend. Tegenwoordig zijn er meer dan 100 winkels in het winkelcentrum. Ook zijn er restaurants en cafés, een schoonheidssalon, een fitnesscentrum en zelfs een spa met een breed scala aan diensten.
Dit artikel over Gummersbach is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Videogids Gummersbach

Excursies en tickets in Gummersbach & in de buurt

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Gummersbach

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Gummersbach:


Wuppertal - 36.4 km
Wuppertal is een Duitse stad, gelegen op het grondgebied van Noord-Rheine-Westfalen aan de rivier De 'Wupper'. Dit is een zijrivier van de Rijn. De stad werd gesticht in 1929 als resultaat van de fusie van 3 steden -...
verder
Leverkusen - 38.5 km
Leverkusen is een industriële stad in Duitsland, die is gelegen in het noordelijke Rijnland - Westfalen, aan de rivier Rheine tussen Düsseldorf en Keulen. De bevolking van deze stad telde 161,3 duizenden mensen in...
verder
Langenfeld - 42.6 km
Langenfeld is een stad in Duitsland, die tot het district van Düsseldorf behoort. Dit is een bekende Duitse badplaats die 1200 meter boven de zeespiegel ligt, in het centrum van de vallei Otstal in Tirol. De naam van...
verder

Onze diensten
 Gummersbach foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Gummersbach, Duitsland. Het plannen van een trip naar Gummersbach met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.