OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

45 Hotels in Garmisch-Partenkirchen

 

Reisgids Garmisch-Partenkirchen - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Garmisch is een oude stad in Duitsland aan de rivier Loisach. In 1935 werd de stad samengevoegd met Partenkirchen stad en de nieuwe nederzetting werd genoemd Garmisch-Partenkirchen. Deze nieuwe stad staat nu bekend als een administratief centrum van de provincie Beieren, een handelscentrum en een ski-oord. De twee delen van Garmisch-Partenkirchen zijn verdeeld door het spoor en verbonden door een systeem van tunnels (voor auto's en voetgangers). Garmisch-Partenkirchen heeft formeel geen status van de stad. De bevolking van deze plaats telde 26 duizend mensen in 2005.
De stad ligt in een vallei omringd door de Beierse Alpen. Zugspitze ligt vlakbij de stad, dat is het hoogste punt in Duitsland. Garmisch-Partenkirchen is bereikbaar met de trein vanuit München en het Oostenrijkse Tirol. Bovendien is er een weg naar München door de bergen.
De belangrijkste tak van de economie van deze plaats is het toerisme. De stad en de omliggende gebieden bieden grote hotels en restaurants, gebouwd om toeristen te dienen. In de winter beginnen de alpine ski-routes op ski-pistes te werken. In het warme seizoen zijn excursies door de bergen en leuke wandelingen populair. Er zijn speciale kabel banen, speciale voetgangers wegen en funiculars. Wandelen is te voet gaan voor het plezier of de sport. Dat kan op meerdere manieren gebeuren. Van een wandelingetje in het park of bos, tot meerdaagse tochten met een rugzak, waarbij grote afstanden worden afgelegd en wordt gekampeerd. Bij wandelen wordt vaak gebruikgemaakt van routebeschrijvingen en gemarkeerde wandelpaden.
In de stad kunt u een musical theater bezoeken of aan een festival van Strauss deelnemen. Het belangrijkste park van de stad wordt vaak de plek voor optredens van het Grainau orkest met muzikanten in traditionele Beierse klederdracht.
Echter de belangrijkste attracties van de stad zijn natuur en bergen. Bijzondere aandacht verdiend de Tsugshpittsban spoorlijn die naar de berg Zugspitze gaat, de rotsspelonk Partnach, met zijn stromende warm water vallen, evenals de architectuur van de stad, die bestaat uit middeleeuwse huizen, die zijn versierd met schilderijen met het thema van bijbelse taferelen.
  Een van de meest aantrekkelijke plekken om door de stad te wandelen is de Ludwigstrasse, waar historische gebouwen uit verschillende periodes en stijlen bewaard zijn gebleven. Hier is een van de oudste parochiekerken in de stad, die gedeeltelijk werd vernietigd tijdens een gewelddadig vuur in 1865. Onmiddellijk na de brand werd de gotische kerk in de neogotische stijl volledig gerestaureerd en blijft de plaatselijke bevolking en toeristen tevreden met zijn spectaculaire uitzicht op deze dag. In veel historische huizen van vandaag zijn er aantrekkelijke restaurants en souvenirwinkels. Ook zijn er verschillende prestigieuze hotels in de historische straat.
In de stad werden religieuze monumenten die de aandacht waard waren, waaronder de kapel van St. Sebastiaan, bewaard. Het ligt in de buurt van de Lower Market. Deze kapel werd gebouwd in 1637. De miniatuurkerk met een torentje is een zeer ongebruikelijk ontwerp. De façade toont figuren van heiligen, die door lokale kunstenaars in perfecte staat worden gehouden. In de zomer wordt de kapel omringd door dicht struikgewas van bomen.
In de directe omgeving van de stad zijn er verschillende oude kastelen. Het meest interessante is het kasteel Ellmau, gebouwd in het begin van de 20e eeuw. Tegenwoordig bevindt zich een prestigieus luxehotel in het gerestaureerde kasteel. Iedereen kan een paar dagen doorbrengen in dit historische gebouw en genieten van zijn luxe. Het kasteel heeft een prachtig concertgebouw in stand gehouden, waarin sinds 1957 tot nu toe regelmatig kamermuziekconcerten worden gehouden.
Garmisch staat bekend om zijn vele natuurlijke attracties. Op elk moment van het jaar kunt u hier de prachtige landschappen bewonderen. De Ekbauer-berg, met een hoogte van 1.238 meter, is van groot belang. Op de hellingen is een populair skigebied, gericht op beginners en vakantiegangers met kinderen. In de zomer vinden er in bergachtige regio's interessante excursies plaats. Tijdens deze excursies kunt u zeldzame planten, wilde dieren en vogels zien, waarvoor dit bergachtige gebied een thuis is geworden.
Tijdens het wandelen door de stad zie je veel ongewone monumenten, een opmerkelijke site is de monument - locomotief. De oude locomotief van 1930, geschilderd in blauw, werd naast het gebouw van het stadhuis geïnstalleerd. In de eerste helft van de 20e eeuw werd het gebruikt om treinen naar de top van de Zugspitze-berg op te tillen, waar zich al het populairste skiresort bevond.
Dit artikel over Garmisch-Partenkirchen is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Videogids Garmisch-Partenkirchen

Excursies en tickets in Garmisch-Partenkirchen & in de buurt

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Garmisch-Partenkirchen

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Garmisch-Partenkirchen:


Innsbruck - 34.4 km
Innsbruck wordt omringd door ongewoon prachtige bergen en is een aantrekkingspunt voor veel toeristen. Elk jaar wordt de stad en het gebied rondom de skigebieden bezocht door bijna twee miljoen bezoekers. Deze...
verder
Munchen - 79.3 km
München, een van de rijkste en duurste steden in Europa, werd opgericht in 1158 door Hendrik de Leeuw, hertog van Saksen en Beieren. Sinds 1806 is München de hoofdstad van Beieren. In deze plaats zijn de belangrijkste...
verder
Dachau - 88.8 km
Dachau is een stad in het zuiden van Beieren in Duitsland. De afstand tot München is 17 kilometer en de bevolking van de stad telt ongeveer 41.000 mensen. De stad werd gesticht in de XVIIIe eeuw, de locatie van de stad...
verder

Onze diensten
 Garmisch-Partenkirchen foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Garmisch-Partenkirchen, Duitsland. Het plannen van een trip naar Garmisch-Partenkirchen met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.