OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

16 Hotels in Eisenach

 

Reisgids Eisenach - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Niet lang geleden was deze stad de “automobiel- hoofdstad" van de DDR. Tegenwoordig is dat alleen nog een herinnering in het Museum van Automobielbouw van Eisenach (het Museum van de Auto-industrie). Hier kunt u verzamelingen en interessante tentoonstellingen zien. Van de kleine Dixie tot het nieuwste model van Wartburg. Die allemaal in deze stad zijn vervaardigd. Maar ook andere bezienswaardigheden in deze prachtige stad trekken enthousiaste bewonderaars. Bijvoorbeeld: de stad is nauw verbonden met de naam van Martin Luther. Het "Huis van Luther", met zijn unieke schoonheid staat bovendien model voor alle steen en hout architectuur van de Middeleeuwen. Degenen die geïnteresseerd zijn in architectuur, zullen onvermijdelijk de aandacht vestigen op "het smalle huis", dat een breedte heeft van 2.05 m. Waarin zich een kleine collectie van antieke meubelen, beeldhouwwerken en schilderijen bevindt.
De stad respecteert de herinnering van de grote mannen, die hier zijn geboren en hier hebben gewerkt. In het 600-jaar oude huis, waar in maart 1685 Bach is geboren, is er tegenwoordig een museum van de grote componist. Een huis, dat is gebouwd in de late 19e eeuw, is de plaats van het Museum van Richard Wagner en van de begaafde dichter Fritz Reuter.
Eisenach heeft echt veel attracties en het is zinloos om alle bezienswaardigheden te noemen. De hele stad is gewoon een prachtig museum, en het is triest om weer te vertrekken.
Dit artikel over Eisenach is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Videogids Eisenach

Excursies en tickets in Eisenach & in de buurt

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Eisenach

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Eisenach:


Erfurt - 49.7 km
Veel mensen vergelijken Erfurt met het mooie en unieke Praag. Waarschijnlijk komt dit voort uit dezelfde fantastische onvoorspelbaarheid van dat deze stad. Het is moeilijk om zich voor te stellen wat u zult zien als u...
verder
Kassel - 68 km
Kassel is gelegen in het centrum van Duitsland. De stad trekt traditioneel toeristen door interessante zijn bezienswaardigheden, oude paleizen, grote parken, vele musea en ruime keuze aan excursie routes. U zult drie...
verder
Halle an der Saale - 130.5 km
Halle (Halle an der Saale) is een Duitse stad die is gelegen aan de rivier de. Dit is een administratief centrum van de wijk met dezelfde naam. De bevolking van de stad is 263.000 mensen (vanaf 1968).

Halle...
verder

Onze diensten
 Eisenach foto's
Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Eisenach, Duitsland. Het plannen van een trip naar Eisenach met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.