OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

30 Hotels in Duisburg

 

Reisgids Duisburg - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Duisburg is een van de grote Europese havensteden en een voormalig belangrijk industrieel centrum. Tegenwoordig is de industriële zone van Duisburg omgezet in een groot park, dat snel is uitgegroeid tot een favoriete plek van rust onder de lokale bevolking en toeristen. De stad heeft vele verrassingen en interessante evenementen voor de bezoekers. De stad biedt elk jaar nieuwe entertainment centra, attractieparken met leuke activiteiten en otelcomplexen.
De belangrijkste attractie blijft het landschapspark "Duisburg-Nord", dat werd opgericht in het midden van de jaren '80. Voor die tijd werd het bezet door staalfabrieken, die nu tot de belangrijkste bezienswaardige objecten zijn geworden. Een van de hoogovens werd uitgerust met een uitkijkplatform, van waaruit iedereen het panorama van de stad kan bewonderen. In het park zijn er verschillende tuinen, gazons en kunstmatige meren, maar de meest ongewone structuur is een duikcentrum, dat in het voormalige gasreservoir is gerealiseerd.
De rivier haven is de mooiste wijk van de stad. Verschillende moderne kantoor-centra, uitgaansgelegenheden en restaurants zijn hier gebouwd. In de buurt van de aanlegsteiger zijn altijd prachtige jachten afgemeerd. Hier worden ook rivier excursies en cruises georganiseerd. Het "Drie fronton" huis is het oudste gebouw van de stad. Het werd gebouwd in de 16e eeuw. Voor een lange tijd was dit huis gemeentelijk eigendom, en vervolgens werd het aan jonge kunstenaars, modeontwerpers en designers gegeven. Tegenwoordig zijn er open galerijen en ateliers, vaak zijn er tentoonstellingen en andere culturele evenementen te gast. Het gebouw van de oude poort haven graanschuur wordt tegenwoordig gebruikt voor de expositie van het Museum van Geschiedenis. Kunstkenners kunnen het museum van Wilhelm Lehmbruck , dat meer dan 50 werken van beroemde kunstenaars van de wereld presenteert, bezoeken.
  Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden bijna alle historische gebouwen van de stad verwoest, slechts enkelen van hen wisten te overleven. Liefhebbers van geschiedenis krijgen de gelegenheid om de prachtige St. Johann Baptist-kathedraal te zien. Het werd gebouwd in de 9e eeuw en is de oudste kerk in Duisburg. Al meer dan duizend jaar bestaat de kathedraal vele malen opnieuw. Veel interessante oude relikwieën worden bewaard binnen de muren.
De interessantste culturele instelling is het Museum van stedelijke geschiedenis en cultuur. Het bevindt zich in een oud industrieel gebouw waar vroeger de korenmolen was gevestigd. De veelzijdige tentoonstelling van het museum is gewijd aan de meest opvallende gebeurtenissen in de geschiedenis van de stad. Er zijn veel interessante exposities die dateren uit de Tweede Wereldoorlog. Van bijzondere waarde is een verzameling archeologische voorwerpen die dateren uit de Middeleeuwen.
Er zijn veel pittoreske straatjes in de stad, die perfect zijn voor ontspannende wandelingen. Een zeer interessante en mooie straat is de Königstrasse. In deze straat zijn er veel mooie gebouwen die direct na de oorlog zijn gebouwd en de mooiste fontein in de stad 'Lifesaver'. Deze fontein is versierd met een originele sculpturale compositie. Het is een van de meest gefotografeerde attracties in de stad.
De populairste attractie voor toeristen met kinderen is de dierentuin van Duisburg. Dit is de enige dierentuin in Duitsland, waar u de koala kunt zien. Er zijn zeer ruime en prachtige volières voor dieren. Op het grondgebied van de dierentuin is er ook een zeer interessant exotisch aquarium waarin u zoetwaterdolfijnen kunt zien. Na een kennismaking met de bewoners van de dierentuin kunnen bezoekers ontspannen in de charmante Chinese tuin. Hierin zie je veel zeldzame planten, maar ook dieren die uit China zijn meegenomen.
Fans van bier krijgen de gelegenheid om de König Pilsener-brouwerij in Duisburg te bezoeken. Er worden boeiende excursies georganiseerd om bezoekers de meest populaire biermerken te proberen. Op het grondgebied van de fabriek is er een uitstekende winkel waar niet alleen verschillende soorten bieren worden verkocht, maar ook originele souvenirkenmerken. Er is een brouwerij op het grondgebied van het industriegebied van Duisburg.
Dit artikel over Duisburg is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Videogids Duisburg

Excursies en tickets in Duisburg & in de buurt

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Duisburg

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Duisburg:


Oberhausen - 7.9 km
Dit is een grote industriële stad, die is gelegen in het westelijke deel van het land. Oberhausen kreeg zijn huidige naam in 1847 en in 1929 werd zijn grondgebied uitgebreid door het samenvoegen met de omliggende...
verder
Ratingen - 16.4 km
Eerste nederzettingen op het grondgebied van het moderne Ratingen verschenen drieduizend jaar geleden. Aanvankelijk werden de nederzettingen van de oude Romeinen hier gevestigd, later hadden Franken en Saksen aandacht...
verder
Essen - 18.6 km
De "leeftijd" van Essen is echt groot. Het telt vanaf het jaar 800, sinds het begin van bouw van de abdij Verdun, die deze stad heeft gevestigd. Tegenwoordig is Essen vooral bekend om zijn tentoonstellingen, die zijn...
verder

Onze diensten
 Duisburg foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Duisburg, Duitsland. Het plannen van een trip naar Duisburg met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.