OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

49 Hotels in Doha

 

Reisgids Doha - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Doha is de hoofdstad van Qatar en een groot economisch- en handelscentrum. Tijdens de zomermaanden staat Doha bekend als badplaats, de lente en de herfst zijn een prachtige gelegenheid voor toeristen om alle bekende delen van de stad te bezoeken. Het weer is niet heet tijdens deze maanden en dus kunt u veel tijd besteden aan fijne wandelingen.
De meeste moderne hotels zijn gelegen in de buurt van de baai. De meest populaire stranden zijn er vlakbij. Er zijn altijd veel mensen in Doha tijdens de zomermaanden. De stranden zijn rustig en schoon, dus deze bestemming is voor een vakantie met kinderen ook zeer geschikt. Dankzij de unieke eigenschappen van koraal zand, is het zicht onder water zeer helder en indrukwekkend, dus de stranden van Doha zijn ook goed om te duiken, de liefhebbers van duiken kunnen echt genieten.
De belangrijkste attractie van de stad is het Nationaal Museum van Qatar, dat werd gevestigd in de zalen van het paleis van Sheikh Abdullah Bin Mohammed. Naast het prachtige interieur, rijke meubels en schilderijen, heeft het museum een enorm aquarium, waarin de diversiteit van vele soorten vissen en ander onderwater leven is te zien. Hier vindt u zeeschildpadden en vissen, die worden beschouwd als een echte zeldzaamheid onder de inwoners van de Perzische Golf. Een van de kamers is gewijd aan de voorwerpen die worden gebruikt op maritieme reizen en avonturen.
Een ander prachtig oud gebouw werd omgebouwd tot het Etnografisch Museum. De exposities van het museum tonen het leven van de lokale bevolking voor de olie-'boom'. Liefhebbers van hedendaagse kunst zullen geïnteresseerd zijn om het Fort, dat regelmatigtentoonstellingen van schilderijen, sculpturen en foto's van hedendaagse kunstenaars te gast heeft, te bezoeken. Hier kunt u bijzondere werken zien, vaak is er ook verkoop van tapijten en stoffen. Vakantiegangers met kinderen kunnen de dierentuin bezoeken, die in de nabijheid van Doha is gelegen. De stad heeft een groot pretpark "Aladdin's Kingdom", er is een enorm scala aan attracties en een kunstmatige lagune.
  Een van de belangrijkste symbolen van de stad is de prachtige promenade Corniche. Het strekt zich uit over de baai voor enkele kilometers en is een favoriete plek onder toeristen om te wandelen. Langs de dijk liggen de mooiste gebouwen in de stad. Hier is de plek om te zoeken, voor de meest luxe hotels en dure restaurants. Ervaren toeristen worden geadviseerd om 's avonds langs de kade te slenteren, wanneer de gebouwen erlangs zijn versierd met spectaculaire verlichting.
Het beroemdste religieuze monument van Doha is de staatsmoskee. Het werd relatief recent gebouwd, in het midden van de 20e eeuw. Nu is deze moskee een van de grootste van het land. Ondanks zijn indrukwekkende afmetingen onderscheidt het zich door zijn unieke gratie. Alleen aanhangers van het islamitische geloof hebben toegang tot de moskee voor aanbidding. Alle anderen kunnen alleen het perfecte uiterlijk bewonderen. 'S Avonds is de moskee ook versierd met spectaculaire verlichting.
Voor liefhebbers van natuur en openluchtrecreatie in Doha, zijn veel prachtige parken op hun plek. Een van de meest pittoreske en grootste is Aspire Park. Het ligt dicht bij de waterkant. De oppervlakte van dit luxe park is 88 hectare. De belangrijkste decoratie van het park is een groot kunstmatig meer. Er zijn joggingpaden en sportvelden, evenals speciale speeltuinen voor kinderen. Sinds de oprichting is dit fantastische park ecologisch. Op zijn hele uitgestrekte grondgebied zijn lantaarns geïnstalleerd die worden aangedreven door zonnepanelen. Dit prachtige park zal degenen die zich willen ontspannen in een rustige en afgelegen omgeving zeker behagen.
Fans van het lopen op historische plaatsen moeten een excursie maken naar de Barzan-torens. Dit historische gebouw is een van de meest mysterieuze gebouwen. De exacte aanduiding ervan is onbekend. De toren werd in 1910 gebouwd in opdracht van een van de lokale sjeiks. Volgens één versie diende de toren van 16 meter om de nabijgelegen vallei te beschermen waarin regenwater werd opgevangen. Volgens een andere versie bekeek de sjeik vanaf de top van deze toren de duikers die parels voor hem aan het ontginnen waren. In 2003 werd een nieuwe reconstructie van de toren voltooid. Nu is het beschikbaar voor toeristen om de klok rond te bezoeken. De top van de toren is uitgerust met een observatiedek, dat een prachtig uitzicht op de kust biedt.
Dit artikel over Doha is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Videogids Doha

Excursies en tickets in Doha & in de buurt

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Doha

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Doha:


Manama - 142.1 km
In het Arabisch betekent Bahrein "twee zeeën". Dit eiland land heeft deze naam gekregen omdat het is omgeven door zoute wateren van de Perzische Golf, en onder de grond zijn de meest krachtige bronnen van zoet water....
verder
Al Khobar - 172.9 km
De stad Khobar (ook geschreven als Al Khobar of Al Khubar, Al-Khobar, Al-Khoebar) is opgenomen in de agglomeratie met Dammam en Dhahran. De stad groeide uit, van een klein dorp van vissers tot grote stad, door de...
verder
Abu Dhabi - 300 km
Het jaar 1761 kan worden beschouwd als de officiële datum van de stichting van Abu-Dhab. In dat jaar werd een zoetwater bron ontdekt, en de leden van de Bani Yas stam bouwde hier een beschermende fort  om. De...
verder

Onze diensten
 Doha foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Doha, Qatar. Het plannen van een trip naar Doha met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.