OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

Hotel Boeken

 

Reisgids Ouagadougou - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Burkina Faso is een van de rijkste landen in Afrika. Het resort trekt bezoekers vooral door de exotische natuur, en er is een aantal fascinerende en boeiende excursie routes.
De nieuwste en meest populaire culturele instelling is het Nationaal Museum, deze is nog in het ontwikkelingsstadium. Verschillende zalen van het museum zijn open voor bezoekers, ze laten een verzameling van maskers, klederdracht van de lokale bevolking, handgemaakte gerechten en sets van rituele benodigdheden zien.
Een van de religieuze monumenten is de kathedraal, de meest grootschalige bouw in heel West-Afrika. Toeristen, die graag winkelen, moeten zeker naar de Grote Markt Ouagadougou. Het is zo groot dat u meerdere dagen nodig hebt om alles te zien. De markt opende enkele eeuwen geleden, en tot op de dag van vandaag houdt het de sfeer van die oude dagen.
Er zijn verschillende wijken in Burkina Faso. Elk van hen heeft zijn eigen aantrekkingskracht. Bijvoorbeeld, er is een enorme moskee in Bobo Dioulasso wijk. Vlakbij ligt de wijk gespecialiseerd in ambachten, het is Kibidvi. Het Banfora district is het kleinste omdat het bestaat uit slechts twee straten. Het is echter nog steeds bekend als een belangrijke toeristische plaats van bestemming, want vanuit Banfora beginnen meestal de excursies naar Cascades de Karfiguela, een echt wonder van de natuur. Na het bewonderen van de hoge rotswanden en genieten van het rustgevende geluid van de watervallen, kunt u doorgaan met lopen en naar het Tegreakute meer gaan. Gastvrije lokale burgers zullen u graag een vissersboot en alles wat nodig is voor de visserij verhuren. Ook dit verhaal zou niet compleet zijn zonder vermelding van Ouahigouya - een populaire regio die bekend staat als centrum van bedevaart. Op het grondgebied ligt een van de oudste en mooiste moskeeën. Fans van 'vissen'zullen van deze vakantie erg genieten.
Dit artikel over Ouagadougou is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Videogids Ouagadougou

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Ouagadougou

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Ouagadougou:Onze diensten
 Regio gidsen
 Ouagadougou foto's
Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Ouagadougou, Burkina Faso. Het plannen van een trip naar Ouagadougou met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.